Pamatujete jaké byly kávy za totáče? Klasický turek ! Dodnes ho někteří milují

2641
Sdílejte

Kávové rituály

V cukrárnách a kavárnách se nejčastěji podával tradiční turek, který byl charakteristický svým silným lógreem na dně sklenice. Espresso, moderní způsob přípravy kávy, bylo v Československu dostupné jen ve vybraných hotelových zařízeních, jako byl například hotel Intercontinental v Praze nebo hotel Thermal v Karlových Varech.

Poválečný vývoj a „coffee to go“

Až do devadesátých let nebyla kultura „coffee to go“ v Československu známá. Rychlou kávu na cestu si lidé začali kupovat až s příchodem překapávačů, které zjednodušily přípravu kávy doma. Tento trend rychle přispěl k rozvoji kávové kultury, která byla dříve omezena pouze na tradiční kavárny a domácí přípravu.

Kam dál?

Jak se žilo maminkám za dob socialismu: Nebyla jednoduchá doba. Nebo ano?

Jak lidé pašovali různé zboží přes hranice za socialismu? Běžná praxe, jak si obstarat zboží, které doma nebylo dostupné nebo bylo příliš drahé

Film „Nebe a dudy“ kde hrála roztomilá dvojčata Tonda a Vašek. Kam se poděla ?

Vzpomenete si ještě na legendární hry jen s papírem a tužkou z vašeho dětství ?

Takto vypadalo socialistické školství : Povinné prvomájové průvody, výuka ruštiny a Pionýr

Další články