Takové hříbky v lese určitě nenajdete: Originální sladké koláčky s dvojitým krémem, které potěší nejen mlsné houbaře!

1561
Sdílejte

postup:

Do hrnce si nalijeme vodu, přidáme máslo, špetku soli a dobře vymícháme. Přidáme cukr, mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud nám nevznikne kompaktní těsto, které se bude odlepovat od stěn hrnce.

Těsto necháme vychladnout a následně do něj po jednom zašleháváme vejce. Těsto musí mít tu správnou konzistenci (ani řídké ani husté) a když ho naberete, mělo by vytvářet „krápníky“.

Připravené těsto si naplníme do zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou. Plech si vymažeme a tvarujeme na něj kloboučky střídavě s nožičkami, které budeme pak spolu slepovat.

 

Prvních 10 minut pečeme ve vyhřáté troubě na 200 ° C, pak teplotu snížíme na 180 ° C a pečeme 5 minut a nakonec dopečeme při 165 ° C ještě 11 – 12 minut.

Upečené těsto necháme vychladnout v troubě při pootevřených dvířkách, které podepřeme vařečkou.

Pokračování na další straně

Nyní si připravíme oba krémy:

Čokoládový krém si uvaříme tak, že v mléce rozmícháme kakao, cukr a kukuřičný škrob a za stálého míchání vaříme, dokud nám hmota nezhoustne.

Vanilkový krém si připravíme tak, že si žloutky vyšleháme s cukrem, dobře vmícháme s mlékem, škrobem a vanilkou a opět za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

Následně si vyšleháme šlehačku a pár lžic šlehačky přimícháme lehce do vanilkového krému.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články