postup:
Do hrnce si nalijeme vodu, přidáme máslo, špetku soli a dobře vymícháme. Přidáme cukr, mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud nám nevznikne kompaktní těsto, které se bude odlepovat od stěn hrnce.
Těsto necháme vychladnout a následně do něj po jednom zašleháváme vejce. Těsto musí mít tu správnou konzistenci (ani řídké ani husté) a když ho naberete, mělo by vytvářet „krápníky“.
Připravené těsto si naplníme do zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou. Plech si vymažeme a tvarujeme na něj kloboučky střídavě s nožičkami, které budeme pak spolu slepovat.
Nyní si připravíme oba krémy:
Čokoládový krém si uvaříme tak, že v mléce rozmícháme kakao, cukr a kukuřičný škrob a za stálého míchání vaříme, dokud nám hmota nezhoustne.
Vanilkový krém si připravíme tak, že si žloutky vyšleháme s cukrem, dobře vmícháme s mlékem, škrobem a vanilkou a opět za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Následně si vyšleháme šlehačku a pár lžic šlehačky přimícháme lehce do vanilkového krému.