Těmto božsky chutnajícím karamelovým větrníkům s máslovou náplní a na povrchu rozteklým karamelem neodolá opravdu nikdo

3688
Sdílejte

Větrník je český zákusek, navazující na francouzský Chou à la crème, Profitterole, který byl znám už na dvoře Kateřiny Medicejské. Základem je odpalované těsto, z něhož se pomocí cukrářského sáčku vytvoří na plechu spirály, připomínající roztočený větrník.

Budete potřebovat : 
na těsto :
0,5 litru vody
125 gramů másla
1 PL moučkového cukru
6 vajec
250 gramů polohrubé mouky
1/2 šlehačky
na náplň :
2 Zlaté klasy
200 ml mléka
300 ml vody
200 gramů cukru
150 gramů másla
trošku rumu
Pokračování na další straně 

Kam dál?

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Další články