Kvalitní potraviny za vlády komunistů? Podívejte se, jakými jedy nás krmili

20101
Sdílejte

Kdo by neznal kultovní český seriál “Žena za pultem.” Regály plné všelijakých chlebíčků, zákusků, čokolád, maso rovnou z jatek a dalšího konzumního zboží pro všechny.

Jak to bylo opravdu, vědí jen pamětníci té doby.
Skutečná dostupnost jednotlivých složek sortimentu byla kolikrát na smích; na maso se stálá rada, často velmi dlouhá a na někoho se ani nedostalo, pomeranče, mandarinky nebo banány jsme vůbec neznali a vajíčko s překvapením (kinder surprise) byla španělská vesnice. Hlavně, že mléka v sáčku bylo vždy dost.

Přesto se v posledních letech objevují názory, že za “komunistů” to bylo lepší. Je to většinou právě v souvislosti s potravinami, jejich cenou i kvalitou. Bohužel lidé zapomněli, co ještě jiného v té době bylo; téměř nulová informovanost obyvatelstva o čemkoliv, co se netýkalo výročních sjezdů KSČ a podobných akcí.


Záměrně byl vyvolávaný mylný dojem, že všechno kolem je zdravé a neobsahuje žádné škodliviny. Pokud přesto někdo přišel na fakt, že je ve výrobku (a nemáme na mysli pouze potraviny) nebezpečná látka, smetla se tato informace pod koberec.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články