Zaručeně nejlepší Cuketové pagáče: To těsto je tak lehoučké a výborné, že i druhý den jsou jako čerstvě upečené !

10492
Sdílejte

Mezitím si nastrouháme a nasolíme cuketu. Necháme chvíli odstát a následně slijeme šťávu a vymačkáme ji.

V misce smícháme zbývající přísady na přípravu těsta, kvásek a i cuketu. Vypracujeme jako klasické těsto a pod utěrkou necháme na teplém místě vykynout.

Zatímco těsto vykyne, nachystáme si cuketovou směs na plnění . Nejdříve si nastrouháme a nasolíme cuketu, necháme ji stejně odležet jako při přípravě těsta a následně slijeme vodu a vymačkáme ji. Cibulku orestujeme na oleji dokud nezačne vonět, potom sejmeme z plamene, přidáme cuketu, sůl, rozpuštěné máslo a promícháme. Když je směs vychladlá a těsto vykynuté, přistoupíme k závěrečné fázi.

Recept pokračuje na další straně

Těsto rozválíme na pomoučeném vále, posypeme 1/3 směsi a přendáme (jako když děláte škvarkové pagáče). Opět rozválíme a postup celkově zopakujeme 3 x . Mezi každým složením je dobré nechat chvíli těsto odpočinout, i když já to většinou nedělám. Nakonec z rozváleného těsta (cca 1,5 cm tlustého) vykrojíme pagáčky. Potřeme žloutkem a na plechu vyloženém papírem upečeme jako obvykle.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 ° C asi 25 minut .

Poznámka: Pokud nemáte čas, těsto nemusíte překládat a směs jednoduše vmícháte do vykynutého těsta. Do těsta můžete vmíchat i zelené bylinky, například najemno nasekaný kopr.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články