Koronavirem se nakonec nakazí téměř každý. Podle epidemiologa může jít o novou chřipku

4628
Sdílejte

Masivní epidemie je zřejmě nevyhnutelná
Jak to tak navíc vypadá, koronavirus teprve odstartoval a rozhodně nemíní jen tak zmizet. Právě jeho jedinečné vlastnosti spočívající v dlouhé inkubační době a nízké smrtnosti z něj činí adepta na dlouhé přežívání a noční můru všech epidemiologů. Ti už opatrně přiznávají, že ho pravděpodobně nepůjde zastavit.

“Troufám si tvrdit, že ho pravděpodobně nedokážeme zachytit,” uvedl epidemiolog Marc Lipsitch působící na univerzitě v Harvardu. Podle něj v nadcházejícím roce virem onemocní 40 až 70 % lidí po celém světě. “Je pravděpodobné, že u většiny bude mít nemoc mírný průběh, nebo bude dokonce bezpříznakové.” Podle něj může být nový koronavirus natolik unikátní, že se z něj možná stane nová chřipka. Tedy v tom smyslu, že tu s námi bude neustále, zvykneme si na něj a budeme počítat s tím, že je nebezpečný pro určitou skupinu lidí. V takovém případě se ale musíme připravit také na jeho mutace, které mohou být rok od roku různě nebezpečné.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články