Známý lékař to řekl na rovinu: ,,Nejčastěji je člověk nemocný z lenosti a chamtivosti!“

882
Sdílejte

Schopnost odpočívat – je to věda, ale ještě k ní potřebujete povahu.

Lékaři léčí nemoci, ale zdravými se můžete stát jen vlastním úsilím. Přestaň si stěžovat, nemoc je pryč. Musíte se snažit!Zvláštní pozornost věnoval tématu výživy a stravování. Zdůrazňoval, že je důležité, co jíte a kolik jíte. Zdůrazňoval výjimečnou roli vitamínů, stopových prvků a dalších biologických látek, které lze získat pouze z čerstvého ovoce a zeleniny. Minimální dávka 300 gramů denně, maximální 1 kilogram. Čím pestřeji, tím lépe. Náhrada syrové zeleniny vařenou je neplnohodnotná. Kulinářské zpracování ničí vitamíny.O tucích…Tuky obsahují spoustu kalorií, devět na gram. Tuky nejsou ve své čisté podobě potřebné. Nemusíte nutně konzumovat olej nebo sádlo. Mnoho tuků je v mléce, mase, dokonce i v chlebu. Vitariáni mohou bezpečně jíst rostlinnou stravu – tělo syntetizuje tuky ze sacharidů a bílkovin.Tuky ve formě cholesterolu se mohou ukládat v cévách. Proti skleróze může pomoci jen hlad a tělesná výchova. Ale pokud se objeví skleróza cév mozku, pak jsou zapotřebí i léky.O bílkovinách…Mýtus: bez plnohodnotných bílkovin nemůže člověk přežít. Miliony lidí po celé generace nekonzumovaly živočišné bílkoviny, které obsahují esenciální aminokyseliny, a vegetariáni netrpí žádnými fyzickými nedostatky. Kromě toho organismus nemůže zpracovat přebytečné bílkoviny, proteiny zanechávají mnoho produktů rozkladu, metabolismus stoupá, což je sotva užitečné. Není třeba se nadměrně zabývat bílkovinami.O sacharidech…Pokud budete jíst hodně sladkého, neudržíte váhu v normě. Sacharidy jsou potřebné, ale jako zdroj sacharidů si vybírejte sladké ovoce a obiloviny (kaše). V žádném případě není čistý cukr, je to chemický prvek s velmi vysokým obsahem kalorií -1 gram cukru jsou 4 kalorie.Velmi užitečné jsou čerstvě vymačkané ovocné a zeleninové šťávy: můžete je pít v neomezeném množství, ale určitě pijte různě. Naopak v polévkách je mnoho solí, které vznikají z vroucí vody a v ní vařené zeleniny, zejména vaříme-li ji dlouho.Odhalil mnoho nedostatků a dogmat medicíny:Medicína dokáže léčit nemoci, ale každý rok je stále více nemocných.
Lékaři jsou zaslepeni vírou v sílu pilulek.
Obávejte se padnout do rukou lékařem!
Medicína se zaměřuje na nemoc a ne na zdraví a zcela nevěří v obranné síly organismu.
Rady k omezení pohybu, zůstávat v klidu, jíst lépe během nemoci, odporují lidské povaze. Pohyb, svalová aktivita a částečný hlad pomůže člověku zotavit se a nebýt nemocný.
Člověk je silný. Jeho neštěstí je způsobeno netrénováním „pracovních“ funkcí, nadměrným tréninkem „regulátorů“ kvůli podmínkám společenského života, které se dostaly do konfliktu s biologií. Moderní civilizace nabízí člověku pro zdravý a dlouhý život mnohem více příležitostí než omezení. Třeba je umět používat: odmítnout přebytečné jídlo a teplo, zaplnit nedostatky fyzické aktivity a potlačit nadměrné psychické podněty.

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Osudové rozhodnutí : Marcela nastoupila do autobusu smrti, ve kterém neměla být. Rodiče odhalili poslední okamžiky

Žena zneužila svého stavu po prodělané mrtvici. Před lékaři a sociálními pracovníky zveličovala své problémy tak, aby měla nárok na co největší invalidní důchod a další dávky. Jezdila na dovolené a festivaly

Pes, který se ztratil před dvěma lety se našel 1600 kilometrů daleko

Další články