Zdánlivě klidná Výměna manželek se ke konci pořádně vyostřila. Měla jsem pocit, že tam všechno smrdí, stěžovala si vyměněná manželka

640
Sdílejte

Honza je na rodičovské dovolené, zatímco Kateřina je registrovaná na úřadu práce.Kateřina se do pořadu přihlásila s touhou zažít novou zkušenost a zároveň si oba s manželem přáli trochu odpočinout od každodenního shonu.Honza se podělil také o informace týkající se rodičovských příspěvků a platů obecně. „Rodičovská je 67 procent platu, takže se vyplatí jít na rodičovskou tomu, kdo vydělává více,“ vysvětloval. Tereza si pak spočítala, že i ta nejhůře placená zaměstnání jsou v Německu ohodnocena asi 60 tisíc korunami. „Němci Čechy berou de facto špatně, využívají je akorát na tu práci, protože ví, že Čech umí makat. Ale když tě slyší mluvit česky, tak k tobě mají takový odpor,“ popisoval dále Honza.

Na její místo tedy na deset dní nastoupila třicetiletá Tereza, které v novém domově kromě tří nejmladších dětí přivítal i dospělý Daniel. Tereza měla však před sebou nelehký úkol – kromě péče o děti musela čelit svému strachu z velkých kavkazských pasteveckých psů, kterým se zpočátku velmi bála.

Honza Honza (39) Terezu seznámil s jejich hospodářstvím, které se nachází asi půl kilometru od domu. Mají tam 35 slepic, 7 velkých a 7 malých kachen, krůty a králíky. Péče o hospodářství spolu s dětmi Terezu velmi vyčerpávala. Když se dvouletá Kačenka po návratu ze školky necítila dobře, musela zůstat doma, což pro Terezu znamenalo další úkoly navíc.

V mezičase jí Honza přiblížil některé německé zvyklosti, včetně finanční podpory státu pro rodiče s dětmi a přísné kontrolu třídění odpadu. Vysvětlil také, že péče o děti bez křiku a bití je v Německu standardem. Dodal, že i když jejich rodina drží české výchovy, děti nebije.

Tereza musela čelit dalšímu problému, když fenka Konny začala hárat a působila tak v domě nepořádek. Tereza žádala, aby mohli fenku udržovat hlavně na chodbě, což by značně ulehčilo její práci. Honza se mezitím staral o děti, i když dost nezvyklým způsobem. Přebaloval je v gumových rukavicích a respirátoru. „Dělá se mi z toho špatně,“ vysvětlil. V noci spal s dětmi on, protože se Tereza bála syndromu náhlého úmrtí. Na něco takového ovšem není zvyklý. I když je na rodičovské dovolené, v noci k dětem vstává Katka. Postupem času byl tak čím dál unavenější.Pět hodin ji vůbec nezajímají děti Proto bylo Terčiným prvním přáním ve změně režimu, aby si odpočinul. „Jsi výrazně unavený,“ vysvětlila. Na oplátku si však od Honzy přála upéct králíka a mít půl dne jen sama pro sebe.

Polovina výměny přinesla Tereze přání změnit režim, aby si Honza mohl odpočinout a ona měla více času pro sebe. Nicméně tato změna jí přinesla více frustrací než úlevy. Musela nadále uklízet po psech a měla pocit, že ji Honza v její roli neustále kritizoval a hodnotil jako nedostatečnou. Nakonec si připadala jako služka a její snaha nebyla dostatečně oceněna.

Kam dál?

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Pařmenka Bohdalová to rozjela ve Varech na festivalu : Řádila na parketu s fešným mladíkem

„Romane, skoč!“ žačka deváté třídy v obci Parchovany byla obviněna z účasti na sebevraždě svého spolužáka. Údajně ho povzbuzovala, aby skočil ze střechy školy

Tahle jízda není vaše, pane! Jaromír Jágr byl s přítelkyní vyhozen z taxi a musel čekat na další vůz

Další články