Vládní TOP 09 přichází s nápadem, jak vesnice zbavit starostů i úředníků a ušetřit

239
Sdílejte

Současná vláda, konkrétně strana TOP 09, představila nový plán, jak efektivně řešit problematiku malých obcí, které nejsou schopné zajistit základní služby jako je mateřská škola nebo základní zdravotní péče. Cílem je přimět tyto malé obce ke sloučení s většími celky, aniž by jim bylo cokoliv nařizováno, a to pomocí kombinace „cukru a biče“.

Jakým způsobem by to mělo fungovat?

Bič představuje nová povinnost zajišťování základních služeb ze strany obcí. To zahrnuje oblasti jako vzdělávání (mateřské a základní školy), sociální služby (například rozvoz jídel pro seniory), zdravotnictví (ordinace lékařů) a kulturu (například knihovny)

Kam dál?

Kellnerová s partnerem a její nejstarší dcerou Annou koupili čtyřhvězdičkový hotel ve Špindlerově Mlýně za víc než 700 milionů korun

Rozvodový boj nemocné Shannen Doherty s manželem: Kurt zdržuje schválně! Čeká, až umřu, aby mi nemusel platit!

Michal Kempný a krásná modelka Nicola Mináriková si řekli své „ano“. Na svatbě tancoval s pohárem nad hlavou

Agáta Hanychová: Odhalená tajemství o jejích milostných zážitcích s celebritami! Velmi známá jména, do kterých byste to neřekli!

Boj Céline Dion (56) se zákeřnou nemocí : Děsivý záchvat! Uplakaná, neschopná ovládat vlastní tělo, v křečích se svíjející a naříkající bolestí

Další články