Ve věku 88 let zemřel herec Donald Sutherland

5371
Sdílejte

Donald McNicol Sutherland se narodil 17. července 1935 v Novém Brunšviku, Kanadě. Svou první práci na částečný úvazek našel ve čtrnácti letech jako zpravodaj pro místní rozhlasovou stanici CKBW. Již na začátku své kariéry zaujal vážným a lakonickým projevem. Mezi jeho rané úspěchy patří role „Hawkeye“ Pierce ve filmu MAS*H z roku 1970 a hlavní postava v psychologickém thrilleru Klute.Později se Sutherland často objevoval v rolích otcovských postav nebo silných záporáků, jako například prezident Coriolanus Snow v sérii Hunger Games. Celkově za svou kariéru natočil 141 filmů a objevil se ve 42 seriálech. Cenu Emmy obdržel za roli plukovníka Fetisova v televizním filmu Občan X, za kterou získal také jeden ze svých dvou Zlatých glóbů. Druhý Zlatý glóbus získal v roce 2002 za roli ve filmu Cesta do války.Jeho charismatický hlas se často objevoval v rozhlasových a televizních reklamách, například pro Delta Air Lines, automobily Volvo a pomerančový džus Simply Orange. Sutherland také poskytl svůj hlas pro komentáře a vyprávění během úvodu semifinále Eurovision Song Contest 2009 a zahajovacího ceremoniálu Zimních olympijských her 2010 ve Vancouveru, kde byl jedním z vlajkonošů.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články