V Praze byly namalovány nové cyklopruhy. Jsou širší než pruhy pro automobily

756
Sdílejte

V nedávné době proběhlo v Praze několik změn v ulici Podbělohorská. Některé z těchto změn vyvolaly mezi místními obyvateli rozruch. Jedním z nich je i pan Zdeněk, který bydlí v Praze 5. Ten projíždí ulicí téměř každý den a zůstává v šoku z nových úprav. Nejvíce ho pobuřuje, že nové cyklopruhy, které byly namalovány, jsou širší než pruhy pro automobily. Pan Zdeněk se svěřil, že nechápe, proč se rozhodlo pro takové uspořádání.Popisuje, že předchozí jízdní pruhy byly přemalovány černou barvou.

Toto opatření mu nepřijde estetické, zejména vedle nově postavených budov v této oblasti. Ačkoli má výhrady k celé rekonstrukci, nejvíce ho trápí právě šířka nových cyklopruhů. „Nad tím, co tam Praha udělala, mi zůstává rozum stát,“ uvedl.Pražský magistrát však tvrdí, že vše je v souladu se zákony a že ulice ještě není ve své finální podobě. „Tato úprava má zajistit ochranný pruh pro cyklisty, podél kterého mohou jezdit motorová vozidla. Širší vozidla mohou v případě potřeby částečně vjet do ochranného pruhu pro cyklisty, pokud tam žádný cyklista právě není,“ vysvětlil mluvčí magistrátu Tadeáš Provazník.

Kam dál?

NEŠTĚSTÍ v Praze : Za jízdy ze sanitky vyskočila pacientka a na místě zemřela

Češi o neoddělitelných víčkách : S kritikou nešetří. Nedá se s tím pít. Demonstrativně je trháme, ekologické to není

VELKÉ NEŠTĚSTÍ : Na německé dálnici poblíž Berlína došlo k smrtelné nehodě, při které zahynuli všichni tři členové rodiny vracející se domů po oslavě otcových narozenin

Neštěstí v bulharském letovisku Primorsko. V moři se utopil Čech (†52)!

Teenagerka Nikola (25) z Výměny manželek : Po piercingu jazyka následoval zánět mozku, kóma a epilepsie

Další články