SMUTNÁ ZPRÁVA : Nina boj s rakovinou prohrála. Trpěla nejagresivnější formou difuzního gliomu mozkového kmene. Nadace však pokračuje v pomáhání druhým

30563
Sdílejte

Rodiče založili nadaci nesoucí jméno své dcery s cílem najít vhodnou léčbu pro ni, ale od jejího vzniku bylo jasné, že fond bude mít širší účel. Cíl byl pomáhat i dalším lidem, což zůstává stále v platnosti.

„Na Světový den boje proti nádorům mozku, tedy 8. června, se v pražských Letenských sadech u historického kolotoče uskuteční veřejná akce Nadačního fondu Nina: Letenský kolotoč pro Ninu. Cílem akce je šířit povědomí o jednom z nejagresivnějších nádorových onemocnění dětí a za přítomnosti předních lékařských odborníků představit plány fondu pro další měsíce,“ uvedla nadace v tiskové zprávě.

Program začne v 11:00 a během celého dne budou pro děti zdarma k dispozici historický kolotoč a výtvarné dílny do 17:00. V 13:30 předvedou rodiče Niny a zakladatelé fondu Kristýna a Martin Chovancovi plány pro další činnost fondu, včetně plánovaných projektů a spolupráce s předními zdravotnickými institucemi.„Založení fondu je pro nás velmi osobní záležitost,“ říká Martin Chovanec. „Chceme poděkovat všem dosavadním dárcům za jejich podporu a představit konkrétní způsoby, jakými jejich finanční příspěvky využijeme na další podporu dětí a jejich rodin v boji s touto hroznou nemocí,“ dodává. Na akci se zájemci mohou těšit na vystoupení odborníků a diskuse o nejnovějších trendech v léčbě a výzkumu tohoto onemocnění.

Kam dál?

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Pařmenka Bohdalová to rozjela ve Varech na festivalu : Řádila na parketu s fešným mladíkem

„Romane, skoč!“ žačka deváté třídy v obci Parchovany byla obviněna z účasti na sebevraždě svého spolužáka. Údajně ho povzbuzovala, aby skočil ze střechy školy

Tahle jízda není vaše, pane! Jaromír Jágr byl s přítelkyní vyhozen z taxi a musel čekat na další vůz

Další články