Rodina i veřejnost se loučí s Janem Kačerem. Národní divadlo plné hvězd. Dorazila Schneiderová, Donutil, Štěpnička i Balzerová

3446
Sdílejte

Jak na něj vzpomínal ředitel Národního divadla Jan Burian, jeho herecký styl a inscenace, ve kterých účinkoval, přinesly nový, humánní a individualistický pohled na svět, jenž se zotavoval z útrap druhé světové války. Jeho práce byla zároveň výrazným protestem proti jakékoliv formě totalitarismu a nesvobody a oslavou lidské individuality a jejích nekonečných možností.

Jan Kačer si své pedagogické a umělecké vzdělání osvojil na pražské DAMU, kterou úspěšně dokončil v roce 1960. Již o rok dříve debutoval na filmovém plátně v epizodní roli ve filmu Probuzení režiséra Jiřího Krejčíka. Jeho první hlavní rolí byla pak postava ve filmu Smrt si říká Engelchen. Divadelní kariéru začínal v ostravském Divadle Petra Bezruče, po němž následovalo angažmá v pražském Činoherním klubu, kde byl dokonce jedním ze zakladatelů.

Dále působil v Divadle E. F. Buriana a byl režisérem v Divadle na Vinohradech. Od roku 1990 až do roku 2015 byl výrazným členem Činohry Národního divadla. Kromě divadla Kačer pravidelně vystupoval v mnoha populárních televizních seriálech, mezi nimiž byly Ordinace v růžové zahradě, Specialisté, Rodinná pouta nebo Dáma a Král. Jeho poslední filmovou rolí byla postava ve snímku Moc v roce 2023.

Jan Kačer byl manželem české herečky Niny Divíškové, s níž sdílel nejen svůj osobní, ale i profesionální život. Jeho odkaz a vliv na české divadelnictví a film bude připomínán dlouho potom, co nás opustil.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články