Psycholog varuje : Zdánlivě nevinné výchovné pohlavky i pár na zadek způsobují u dětí deprese a úzkosti

829
Sdílejte

Profesor Radek Ptáček, uznávaný expert na dětskou psychologii, tvrdí, že globálně existují tisíce studií, které dokládají škodlivé dopady fyzických trestů na děti. Mezi nejčastější důsledky patří deprese, úzkosti, snížené sebevědomí a další psychické problémy.

Prof. PhDr. Radek Ptáček, Ph.D.

Prof. PhDr. Radek Ptáček, Ph.D. je renomovaným klinickým psychologem, psychoterapeutem a soudním znalcem. Jako profesor lékařské psychologie se specializuje mimo jiné na psychologii dítěte a forenzní psychologii. Své odborné zkušenosti získal na mnoha zahraničních stážích a kurzech nejen v Evropě, ale také v Asii a USA. Je autorem řady vzdělávacích a vědeckých projektů.

„Rodiče by měli být těmi, kdo poskytují dětem největší pocit bezpečí. Když však rodič dítě fyzicky trestá, narušuje tím základní pocit bezpečí. Dítě se ocitá v situaci, kdy za něco, co nemusí chápat, je vystaveno fyzické bolesti od osoby, před kterou nemůže utéct. To vede k tomu, že dítě musí potlačit své emoce a obavy z dalšího fyzického trestu,“ uvádí Radek Ptáček.

Kam dál?

Zoufalá rodina na Liberecku přišla o střechu nad hlavou a to vše kvůli elektrické čtyřkolce! Koukáte, jak vám domov hoří před očima, pláče dcera

Na Kladensku se v hasičské nádrži utopilo malé dítě

Známý lékař to řekl na rovinu: ,,Nejčastěji je člověk nemocný z lenosti a chamtivosti!“

Vyhazování cigaretových nedopalků z aut může vyjít hodně draho. Policie varuje před vysokými pokutami

Názor pokladních na zákazníky: Jsou nepříjemní, arogantní, nevychovaní a myslí si, že jim patří svět

Další články