Markéta Pekarová Adamová se podělila o své osobní a profesní zážitky : Popsala svůj největší úspěch

581
Sdílejte

Markéta Pekarová Adamová, šéfka TOP 09 a předsedkyně Poslanecké sněmovny, je ženou, která své kariéře věnovala nemalé úsilí a energii. V posledních letech se stala jednou z nejvýznamnějších postav české politické scény. Svými výroky a rozhodnutími často rozděluje veřejnost, ale jedno je jasné – její oddanost a cílevědomost ji přivedly na výsluní české politiky.V nedávném rozhovoru pro Aktuálně.cz se Pekarová Adamová podělila o své osobní a profesní zážitky, které ji formovaly a vedly k jejímu největšímu úspěchu.Jedním z těchto zážitků je bezesporu její cesta na Tchaj-wan, která se stala symbolem jejího nekompromisního postoje vůči čínskému vlivu na Česko.“Řekla jsem to hrozně škaredě. Ihned jsem se omlouvala. Někdy z vás prostě vypadne nějaká věc, aniž o ní rychle zapřemýšlíte,“ vysvětluje Pekarová Adamová svou poznámku „to nemáte na iPhone“ adresovanou novinářce, která na tiskové konferenci měla telefon značky Huawei. Tento incident byl drobným příkladem jejího širšího postoje k technologickým a geopolitickým otázkám, které Českou republiku ovlivňují.

Profesní úspěchy a výzvy

Markéta Pekarová Adamová se stala první ženou v čele Poslanecké sněmovny v historii České republiky. Tento úspěch podle ní nejen podtrhuje důležitost genderové rovnosti, ale i schopnost žen zvládat vysoké pozice v politice, které tradičně obývají muži. Pekarová Adamová svou pozici využívá k prosazování důležitých témat, jako je ochrana demokracie, lidská práva a bezpečnostní otázky spojené s technologiemi.

Její komentář k energetické krizi, kdy doporučila lidem se v chladnějších měsících oblékat tepleji, vzbudil vlnu kritiky. „Holt si vezmeme další svetr,“ prohlásila. Přesto trvá na tom, že její výrok byl vytržen z kontextu a že sama pochází z nelehkého zázemí, kde bylo nutné pečlivě zvažovat každodenní výdaje. „Svůj život jsem prožila s nemalým úsilím, abych vůbec vystudovala vysokou školu a měla vzdělání, jaké mám. A vůbec nezlehčuji situaci lidí, kteří se ocitají v tíži,“ vysvětlovala v rozhovoru.

Kam dál?

Herečka Shannen Dohertyová nedávno otevřeně promluvila o svém boji s rakovinou. Rakovinné buňky se u mě změnily, je to jako budíček, říká

Herec Oldřich Vlach se potýká se zdravotními problémy a zrušil veškeré své pracovní závazky, včetně odpojení telefonu

Podívejte se, co si čeští sportovci oblečou pro start olympiády : Batikovaný župan, plášť z chemie? Kolekce rozdělila internet, chválu pějí slavní

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Další články