Katastrofa! Není dostatek lidí na práci, protože mladí lidé nechtějí makat. Starší generace to nedokáže skousnout

706
Sdílejte

Závislost na stávajícím zaměstnavateli

Nízké mzdy vedou k tomu, že se zaměstnanci stávají závislými na svých zaměstnavatelích. Strach ze ztráty i toho mála, co mají, je drží v začarovaném kruhu. Tato závislost vzniklá po komunismu brání skutečné svobodě a pružnosti trhu práce.

Mentalita komunismu a odhodlání mladé generace

Komunismus nás naučil ohýbat hřbet, poslouchat příkazy a nevyčnívat. Tato minulost nás psychicky poznamenala. Mladá generace však vyrostla v jiném prostředí. Mladí lidé dnes nemají strach vyjádřit, co se jim nelíbí, a říct si o to, co považují za férové podmínky – ať už jde o pracovní dobu, mzdu nebo celkové pracovní prostředí.

Kritika a obdiv přepracovanosti

Starší generace často vytýká mladým lidem, že nechtějí pracovat do roztrhání těla, a přezdívá jim „sněhové vločky“. Jenže odvaha říct si o spravedlivé zacházení, ozvat se proti nevyhovujícím podmínkám nebo mluvit o psychických problémech vyžaduje mnohem větší sílu, než jen „držet pusu a krok“.

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články