Katastrofa! Není dostatek lidí na práci, protože mladí lidé nechtějí makat. Starší generace to nedokáže skousnout

706
Sdílejte

Nerovné podmínky na pracovním trhu

Pam Rabbit, která získala nejprestižnější hudební cenu Anděl za nejlepší sólovou interpretku, evidentně pracuje velmi tvrdě a úspěšně. Přesto mnoho diskuzních přispěvatelů na internetu označilo její vyjádření za línost a neschopnost tvrdě pracovat. Tato negativní reakce mi přinesla smíšené pocity – je skutečně racionální pracovat jen pro zaplacení nájmu a základních potřeb? Tento postoj je nejen neudržitelný, ale i kontraproduktivní z hlediska kapitalistických principů.

Porovnání se západními zeměmi

Zatímco na Západě, například v Německu, zaměstnanci pravidelně stávkují za lepší mzdy a pracovní podmínky, a to i s platy, které dosahují několika tisíc eur měsíčně, v České republice je častou reakcí na požadavky na lepší mzdy a podmínky kritika. V Hollywoodu stávkují herci s platy ekvivalentními rozpočtům malých států, ale u nás jsou požadavky mladých lidí stále výrazně podhodnocené.

Předsudky o mladé generaci

Rozhovory starších lidí často vyjadřují pohrdání nad mladou generací. Když například žena na pohovoru požaduje plat 45 tisíc korun, starší generace to pokládá za neslýchané. Neanalyzují její dovednosti či kvalifikace, jen kritizují „drzé“ požadavky na vyšší mzdu. Přitom tato částka je méně než polovina průměrné německé mzdy.

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články