Zemřel herec a režisér Jan Kačer, bylo mu 87 let. Zakázali mu činnost a bojoval s manželčinou nemocí

12117
Sdílejte

Celý život prožil s milovanou manželkou Ninou Divíškovou i přes všechny těžkosti. V pozdních letech se Nina potýkala s Alzheimerovou chorobou a Jan o ni obětavě pečoval až do její smrti v červnu 2021. Sám vnímal život jen jako dočasnou půjčku, ne dar.

V posledních měsících sám bojoval se zápalem plic, kvůli kterému se tři týdny léčil v nemocnici. Nakonec se vrátil do domácí péče, kde následující den zemřel. Odešel tiše a nenápadně, tak jak si vždy přál a jak to měl ve zvyku i symbolicky během divadelních zkoušek.

Jan Kačer po sobě zanechal výraznou stopu a bohaté umělecké dědictví v českém divadle i filmu. Byl respektovanou osobností, která dokázala jít za svým přesvědčením i přes překážky. Jeho život i dílo budou navždy inspirací pro další generace umělců i diváků.

Kam dál?

Herečka Shannen Dohertyová nedávno otevřeně promluvila o svém boji s rakovinou. Rakovinné buňky se u mě změnily, je to jako budíček, říká

Herec Oldřich Vlach se potýká se zdravotními problémy a zrušil veškeré své pracovní závazky, včetně odpojení telefonu

Podívejte se, co si čeští sportovci oblečou pro start olympiády : Batikovaný župan, plášť z chemie? Kolekce rozdělila internet, chválu pějí slavní

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Další články