Už jsou to dva roky co Ján Zákopčaník, oblíbený moderátor počasí na České televizi zemřel za nejasných okolností

70556
Sdílejte

V České televizi začal pracovat ve svých 36 letech a okamžitě zaujal diváky svým uhlazeným, galantním a přívětivým vystupováním. Jeho hlas byl hebký a příjemný, což z předpovědi počasí dělalo důležitou součást večerního zpravodajského bloku.

Pětkrát vyhrál anketu Rosnička roku a pracoval i jako šéfredaktor celé redakce počasí. Kromě hlášení počasí se věnoval i natáčení reportáží pro pořad Receptář prima nápadů. Jeho typické rozloučení „příjemný večer a slunce v duši“ používal až do roku 2001, kdy se na trhu objevil bylinný likér se stejným názvem. Z obyčejného pozdravu se tak stala skrytá reklama a moderátor musel rčení přestat používat.

Další potíže nastaly, když se Zákopčaník rozhodl reagovat na vtípky svých kolegů z pořadu Česká soda. Během živého vysílání předpovědi počasí si nechal promítnout obrázek tří prasat a prohlásil, že to jsou Petr Čtvrtníček, Milan Šteindler a David Vávra. Vedení ČT to považovalo za hrubé zneužití vysílání a Zákopčaník dostal pokutu a zákaz vysílání.

Spory s vedením ČT se prohlubovaly, až se Zákopčaník v roce 2005 rozhodl z televize odejít. Vrátil se k práci leteckého meteorologa v Českém hydrometeorologickém ústavu a spolupracoval s Rádiem Blaník.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články