Těžký osud Davida Pastrňáka: Roky žil na hranici chudoby. Přišel o milovaného tatínka i o vytouženého syna

6121
Sdílejte

Jenže hokej je velmi finančně náročný sport a Davidova rodina se potýkala s nedostatkem peněz. Maminka Marcela proto chodila na brigády, aby měl David vše potřebné ke trénování.

Když bylo Davidovi 17 let, přišla krutá rána. Jeho táta, který byl Davidovi obrovskou oporou, podlehl zákeřné rakovině, se kterou bojoval již podruhé. Ztráta milovaného otce byla pro mladého hokejistu velmi bolestivá, ale zároveň mu dodala odhodlání jít za svými sny a splnit i sen svého táty – prosadit se v NHL.

David se už v 15 letech vydal do Švédska, kde hrál za místní juniorské týmy. Jeho talent neunikl pozornosti skautů a v roce 2014 si ho jako 25. hráče v celkovém pořadí draftoval tým Boston Bruins. David tak dostal šanci ukázat se v nejlepší hokejové lize světa.

Jeho začátky v Bostonu nebyly snadné, ale postupně se vypracoval v oporu týmu. V sezóně 2016/17 se stal s 34 góly a 70 body nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem Bruins. Fanoušci si rychle oblíbili šikovného Čecha, kterému dali přezdívku „Pasta“.

Kam dál?

Podívejte se, co si čeští sportovci oblečou pro start olympiády : Batikovaný župan, plášť z chemie? Kolekce rozdělila internet, chválu pějí slavní

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Pařmenka Bohdalová to rozjela ve Varech na festivalu : Řádila na parketu s fešným mladíkem

„Romane, skoč!“ žačka deváté třídy v obci Parchovany byla obviněna z účasti na sebevraždě svého spolužáka. Údajně ho povzbuzovala, aby skočil ze střechy školy

Další články