Pavel Zacha se díky výchově a drilu otce dostal do NHL. Reprezentaci dosud odmítal

661
Sdílejte

Přes své úspěchy v zámoří ale Zacha dlouhá léta odmítal reprezentovat Českou republiku. Celkem šestkrát nepřijal pozvánku do národního týmu, často s poněkud zvláštními výmluvami. Spekulovalo se, že za tím mohou být spory mezi vedením českého hokeje a jeho otcem a tvůrcem Kamevédy.

Letos však došlo ke změně a Zacha překvapivě dorazil na probíhající mistrovství světa, kde by měl národnímu týmu významně pomoct. Pokud by jeho účast přispěla k zisku medaile, je pravděpodobné, že by i fanoušci, kteří mu jeho předchozí odmítání reprezentace měli za zlé, definitivně překonali své výhrady vůči němu.

Ať už ale bude Zachovo působení v národním dresu jakkoliv úspěšné, jeho hokejový příběh zůstane navždy spojený s neobvyklými metodami jeho otce. Ten věnoval veškerou energii přípravě syna na sportovní kariéru, stvořil pro něj zcela ojedinělý svět a dovedl ho až na absolutní špici. I když o správnosti a vhodnosti takového přístupu lze pochybovat, nedá se mu upřít, že ve vrcholovém sportu slaví úspěch. Pavel Zacha je toho živoucím důkazem.

Kam dál?

Poslanci Jiří Carbol a Eliška Olšáková si pořídili nové byty, aniž by v předchozích letech uvedli své úspory v majetkových přiznáních. Kde na ně vzali, však nepřiznali

Sylvester Stallone slaví 78. narozeniny. Až nyní si uvědomil, že v životě není nic důležitějšího, než milující rodina

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Další články