Matka s dcerou přišly o bydlení a tak již tři měsíce žijí ve fastfoodu. Pomoc od úřadů i místních obyvatel odmítají. Nouzi nepociťují

424
Sdílejte

V restauraci zůstávají až do pěti hodin ráno, kdy se zavírá, a pak čekají na ulici do deseti hodin dopoledne, kdy podnik znovu otevírá.

I když jsou bezdomovkyně, nejsou to ženy, jaké bychom si pod tímto označením běžně představovali. Obě mají mobilní telefony, jsou vždy čisté, upravené a líčí se každodenně. Neustále s sebou mají několik velkých kufrů, ve kterých mimo oblečení, bot a doplňků mají i knihy nebo tenisové rakety.

„Je tu klid a cítím se tu bezpečně a vítaná. Personál se k nám chová hezky,“ cituje Brunu web Daily Mail s odvoláním na brazilská média. Podle nich Bruna mluví plynně anglicky a španělsky, dobře ovládá i francouzštinu a dříve pracovala jako učitelka jazyků. Její bývalí kolegové ji popisují jako uzavřenou a tajemnou, protože vždy pracovala jen několik měsíců.

Přestože peníze nejsou jejich hlavním problémem, pravidelně je podporuje Brunin otec, který žije ve Velké Británii. Ženy si jídlo v restauraci kupují jako běžné zákaznice a odmítají, že by se dostaly do této situace kvůli dluhům.

Lidé, kteří si jich všimli, se snažili matce s dcerou pomoci, ale všechny nabídky odmítly. Podle místních médií se alespoň chodí sprchovat k místním obyvatelům, kteří bydlí poblíž.

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Osudové rozhodnutí : Marcela nastoupila do autobusu smrti, ve kterém neměla být. Rodiče odhalili poslední okamžiky

Žena zneužila svého stavu po prodělané mrtvici. Před lékaři a sociálními pracovníky zveličovala své problémy tak, aby měla nárok na co největší invalidní důchod a další dávky. Jezdila na dovolené a festivaly

Pes, který se ztratil před dvěma lety se našel 1600 kilometrů daleko

Další články