Fica operovali dva lékařské týmy. Operace trvala pět hodin, jeho stav je velmi vážný

1005
Sdílejte

Ministr životního prostředí Tomáš Taraba informoval krátce před půlnocí, že operace proběhla úspěšně a premiér je mimo bezprostřední ohrožení života.Atentátník Juraj Cintula, jednasedmdesátiletý spisovatel z Levic, je známý svým spojením s proruskými polovojenskými skupinami. K útoku se údajně rozhodl po prezidentských volbách, motivován Ficovými útoky na veřejnoprávní média.

Policie obvinila Cintulu z pokusu o úkladnou vraždu na chráněné osobě, za což mu hrozí trest 25 let až doživotí. Momentálně je držen ve vazbě Národní kriminální agentury v Nitře. Podle televize Markíza se atentátník vyjádřil, že je na svůj čin hrdý.Cintula již koncem dubna protestoval proti Ficově vládě na výjezdním zasedání v Dolné Krupé nedaleko Trnavy. Policie také několik hodin prohledávala jeho byt v Levicích, odkud odvezla jeho manželku k výpovědi.

Slovenská média označila atentát na premiéra za ránu do srdce společnosti, která čelí rostoucí bezpečnostní krizi a společenskému chaosu. Média spekulují i o profesionalitě zásahu Ficovy ochranky.

Ředitelka banskobystrické nemocnice Miriam Lapuníková potvrdila, že operace trvala pět hodin a Ficův stav je nyní stabilizovaný, ale stále velmi vážný. Televize Markíza však hlásí, že premiér je po operaci stále v ohrožení života, což odporuje prohlášením místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy, kteří tvrdí, že Ficův stav je stabilizovaný.

Kam dál?

Velká modřina a jizva u klíční kosti : Anička Slováčková odhalila další věc, kterou na svém těle má kvůli chemoterapiím

Vláda schválila více peněz na uprchlickou dávku pro Ukrajince. Stát přidá 3,5 miliardy

Předpověď smrti Tomáše Holého. Mrazivá věštba, ze které běhá mráz po zádech

Ve Výměně manželek nechyběla špína a hmyz. Plesnivé matrace i krkavčí matka. Diváci litují dvouletou holčičku

Kazma, opět vzbudil rozruch během svého pobytu v Karlových Varech. Policisté mu napařili pokutu, přihlížející lidé se mu vysmáli do tváře

Další články