David Rath: Vězení je jako rána pěstí. Popsal drsné chvíle ve vězení: Stěny cely pomazané výkaly, zvratky i totální bezmoc a strach o život

1003
Sdílejte

Jeho první cela byla dle jeho slov naprosto zoufalým místem, kam umisťují ty nejhorší vězně, kteří vše ničí, pokrývají zvratky a stolicí. Zdi byly doslova pomazané exkrementy. Po čase byl naštěstí přesunut na obyčejnou celu, která sice byla špinavá, ale již se nacházela v udržitelnějším stavu. Jako první věc se Rath po přesunu do nové cely pustil do úklidu.

První dny ve vazbě bývalý politik označil za nejintenzivnější a přirovnal je k mučení. Rath neměl možnost kontaktovat svou rodinu, návštěvy se konaly pouze za přítomnosti policisty a veškerá korespondence byla zadržována. Jedinou spojkou s vnějším světem pro něj byl jeho advokát, kterého v tu chvíli vnímal skoro jako anděla. Neměl přístup k televizi, rádiu ani jiným informačním zdrojům, což ho psychicky zcela vyčerpávalo. Postupem času si však zvykl.

V rozhovoru Rath zavzpomínal i na své začátky v politice po sametové revoluci. Zpočátku byl členem ODS a velmi obdivoval Václava Klause pro jeho řečnické schopnosti. Po stranických sporech a neúspěšné snaze o změnu vedení však přešel do ČSSD. Otevřeně přiznal, že člověk v politice snadno podlehne kouzlu moci a nabude dojmu vlastní výjimečnosti, což se zpočátku dělo i jemu.

Co se týče kontroverzní kauzy s krabicí od vína plnou peněz, Rath tvrdí, že finance byly určeny na volební kampaň ČSSD, nikoliv pro něj osobně. Dle jeho slov mu vedení strany dokonce děkovalo, že je jedním z mála, kdo peníze nepřivlastňuje, ale předává je straně na kampaň. Zároveň však přiznává, že se nechal zlákat pokušením, jelikož v politice panovala atmosféra, že si všichni berou, co chtějí.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články