Bývalá kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová může na post eurokomisařky zapomenout

1465
Sdílejte

Výhrady vůči Nerudové zaznívají ze všech koaličních stran. Někteří politici dokonce zpochybňují její znalosti potřebné pro tuto funkci. Kritika přichází i ze samotného hnutí STAN, které sice má podle koaliční dohody právo navrhnout kandidáta, ale návrh musí být přijatelný i pro ostatní vládní strany.

Kromě Nerudové se v hnutí STAN hovoří i o dalších potenciálních kandidátech, jako je ministr průmyslu Jozef Síkela nebo dvojka kandidátky do Europarlamentu Jan Farský. Piráti zase nominovali svého lídra Marcela Kolaju, ale ani ten nesplňuje požadavek výrazných politických zkušeností.

Podle neoficiálních informací Česko dostalo od předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyen nabídku na post komisaře pro obranu, o který bude soupeřit s Polskem. V úvahu přichází i jiné silné ekonomické portfolio. V této souvislosti padá i jméno lídra Spolu Alexandra Vondry, bývalého ministra obrany a zahraničí, který to ale odmítl s tím, že chce hájit české zájmy jako europoslanec.

Kam dál?

Herečka Shannen Dohertyová nedávno otevřeně promluvila o svém boji s rakovinou. Rakovinné buňky se u mě změnily, je to jako budíček, říká

Herec Oldřich Vlach se potýká se zdravotními problémy a zrušil veškeré své pracovní závazky, včetně odpojení telefonu

Podívejte se, co si čeští sportovci oblečou pro start olympiády : Batikovaný župan, plášť z chemie? Kolekce rozdělila internet, chválu pějí slavní

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Další články