71letý Juraj C. z Levic se rozhodl střílet na Fica po informacích z rozhlasu. Zabít ho prý nechtěl

605
Sdílejte

Když pak předseda vlády přišel na náměstí mezi skupinu shromážděných lidí, vytáhl Juraj C. z ledvinky u pasu svou legálně drženou samonabíjecí pistoli české výroby ČZ 75b ráže 9 mm Luger. Zamířil na premiéra a nejméně čtyřikrát na něj z bezprostřední blízkosti vystřelil, přičemž mířil na trup a břišní dutinu. Způsobil mu tím podle soudního spisu blíže nespecifikovaná vážná střelná zranění s nejasnou prognózou a délkou léčby. Premiér Fico je od středy hospitalizován v Banskobystrické nemocnici, kde se musel podrobit dvěma náročným operacím trvajícím několik hodin.

Juraj C. byl policií zadržen bezprostředně po činu přímo na místě střelby. V sobotu pak soudce specializovaného trestního soudu rozhodl o jeho vzetí do vazby. Před soudem odmítl vypovídat, pouze vyjádřil nad svým činem lítost. Je obviněn z obzvlášť závažného zločinu úkladné vraždy ve stadiu pokusu, za což mu hrozí 20-25 let vězení nebo i výjimečný trest.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články