Ministr vyšel bez ochranky mezi demonstranty. Ti ho obklopili a vybučeli

671
Sdílejte
6:18

Do Prahy míří 500 kusů zemědělské techniky

Do Prahy míří asi 500 kusů zemědělské techniky, uvedla dnes kolem 05:30 policie na síti X k dnešnímu protestu části zemědělců.

Na dodržování veřejného pořádku i pravidel silničního provozu při přesunu zemědělské techniky budou dnes dohlížet stovky policistů z celé země, včetně členů antikonfliktního týmu. „Zaznamenali jsme první přestupky v podobě zákazu zastavení ve Wilsonově ulici, které budeme oznamovat správnímu orgánu, kde hrozí pokuta až 5000 korun,“ uvedla dnes ráno policie.

6:13

Doprava na příjezdových cestách zatím plynulá

Kolony zemědělských strojů zatím nepůsobí vážnější komplikace v dopravě. Uvedla to policie, která hlavní trasy soustavně monitoruje.

Před šestou hodinou ranní stálo šest vozů na magistrále u Národního muzea. Policie uzavřela jeden jízdní pruh. Na sobě měly traktory u muzea české vlajky a také třeba citát amerického prezidenta Thomase Jeffersona: „Stane-li se tyranie zákonem, je povinností stát se rebelem.“

6:06

Před ministerstvem zemědělství první traktory

Od brzských ranních hodin se k protestům sjíždějí do Prahy traktory a další zemědělské stroje, které se mají zúčastnit protestů proti neutěšenému stavu zemědělství.

Řada strojů už dorazila k ministerstvu zemědělství, kde se má odehrát hlavní část protestů.