Tradiční přístup k jeho snížení zahrnoval omezení nasycených tuků v naší stravě, ale nové výzkumy naznačují, že pravým nepřítelem může být něco úplně jiného. Familiární hypercholesterolémie, genetická porucha, která může způsobit až čtyřnásobné zvýšení hladiny cholesterolu, byla dlouho spojována s konzumací nasycených tuků. Lidé trpící tímto onemocněním byli povzbuzováni, aby se vyhýbali potravinám živočišného původu jako jsou maso, vejce, sýry a také kokosovému oleji, aby si udrželi nižší úroveň cholesterolu a snížili tak riziko srdečních onemocnění. Nicméně, nedávná studie zveřejněná v časopise BMJ Evidence-Based Medicine poskytla nové informace, které mohou změnit pohled na to, jak familiární hypercholesterolémii léčit. Tým odborníků na výživu a zdraví srdce, včetně kardiologů, objevil, že hlavním viníkem zvýšených hladin cholesterolu nemusí být tuky, ale cukry. Hlavní autor studie, David Diamond, profesor a výzkumník srdečních chorob na University of South Florida, poukázal na to, že cukry představují větší riziko pro zdraví srdce než nasycené tuky.
Kam dál?
- Srazí CHOLESTEROL dolů: Bonusem zvláštního OVOCE je očista trávicího systému i střeva
- Sirup, který vás postaví na nohy v období, které už pomaloučku přichází!
- Extra účinný recept proti klíšťatům. Poradil mi ho myslivec od nás z vesnice, který je v lese nostop !
- Venku vás něco kouslo a nevíte, co to bylo? Máme pro vás seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem