Mrtvice přichází nečekaně a v tichosti

2639
Sdílejte

Následky mozkové mrtvice Důsledky mrtvice se liší v závislosti na tom, která část mozku byla postižena a jak rychle byla poskytnuta lékařská pomoc. Mohou zahrnovat paralýzu, problémy s řečí, pamětí, zrakem, pochopením a dalšími kognitivními funkcemi. \n Příčiny vzniku mrtvice Rizikové faktory mrtvice lze rozdělit na několik kategorií: – Neovlivnitelné: věk, pohlaví, genetická predispozice. – Ovlivnitelné: hypertenze, fibrilace síní, stenóza karotid, hypercholesterolemie, diabetes mellitus, kouření, nadměrná konzumace alkoholu, nadváha a obezita, nedostatek fyzické aktivity, užívání hormonální antikoncepce v kombinaci s kouřením.

CMP příznaky Příznaky mrtvice mohou zahrnovat náhlou slabost nebo ochrnutí obličeje, rukou nebo nohou, zejména na jedné straně těla, náhlé zmatení, problémy s řečí nebo porozuměním, problémy se zrakem, závratě, ztrátu rovnováhy nebo koordinace, náhlou silnou bolest hlavy bez zjevné příčiny. \n Tranzitorní ischemická ataka (TIA) TIA, známá také jako „mini-mrtvice“, je dočasná příhoda, která představuje vážné varování a může předznamenávat plnohodnotnou mrtvici. Příznaky TIA jsou podobné jako u mrtvice, ale obvykle trvají jen několik minut až hodin a zcela zmizí bez trvalých následků.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články