Mladí dnes dospívají dřív, volební právo od 16 si tak zaslouží, schvaluje ho i prezident Pavel

747
Sdílejte
Prezident České republiky, Petr Pavel, je jedním z veřejných činitelů, kteří podporují tento návrh. Jeho schválení by znamenalo uznání toho, že mladí lidé jsou dostatečně informovaní a vyzrálí na to, aby mohli mít vliv na politické rozhodování ve státě. Argumentuje se, že mladí lidé jsou dnes velmi dobře informovaní, a to díky snadnému přístupu k různým zdrojům informací online, a tudíž jsou schopni podat si vlastní názor na politické otázky.Podpora tohoto kroku vychází také z přesvědčení, že mladí lidé by měli mít právo rozhodovat o otázkách, které ovlivňují jejich budoucnost, jako je například vzdělávání, životní prostředí nebo pracovní příležitosti. Když se mladí lidé aktivně podílejí na politickém procesu, může to vést k větší občanské angažovanosti a posílení demokratických principů.Snižování věkové hranice pro volební právo není bezprecedentní. Například v Rakousku, na Maltě, v Belgii a v některých dalších zemích již mladí lidé od 16 let mohou volit v komunálních nebo evropských volbách. Takové změny reflektují trend posilování důvěry v mladé generace a jejich schopnost podílet se na společenském dění.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články