Jedenáctiletá dívka se na Plzeňsku vrhla na led, aby zachránila psa. Prolomil se pod ní také

1328
Sdílejte
V poněkud chladném pátečním odpoledni, kdy teploty klesly pod bod mrazu a Květoslava slavila své jmeniny, se dětská hra změnila v dramatickou záchranu. Na jednom z místních rybníků poblíž řeky Úhlavy v Hradišti u Plzně se pes malé dívky, fenka Sunny, nešťastně propadl do ledové vody. Zvíře, které se stalo obětí tenkého ledu, se zoufale snažilo dostat na pevnou půdu. Bez váhání se dívka rozhodla jednat. Svědkové události popisují, jak se odvážná dívka bez váhání vrhla na křehký led, aby svého psa zachránila. Její pokus však nebyl bez rizika; během několika vteřin se led pod její váhou probořil a oba, dívka i Sunny, se ocitli ve studené vodě.
Naštěstí díky rychlé reakci a neuvěřitelnému odhodlání se dívce podařilo psa udržet nad vodou a plavat k břehu. Jejich boj o přežití netrval dlouho, neboť okolí rybníka brzy zaplnili místní obyvatelé, kteří byli svědky této události, a přivolali pomoc. Hasiči, kteří na místo dorazili během několika minut, našli dívku a jejího psa již na břehu, promrzlé, ale naštěstí bez vážnějších zranění. Záchranná služba poskytla první pomoc a oba, dívku i Sunny, převezla do bezpečí jejich domova. Mluvčí záchranné služby uvedl: „Dívka byla po příjezdu do nemocnice prohlédnuta lékařem a kromě lehkého podchlazení neutrpěla žádné zdravotní následky.

Kam dál?

Zoufalá rodina na Liberecku přišla o střechu nad hlavou a to vše kvůli elektrické čtyřkolce! Koukáte, jak vám domov hoří před očima, pláče dcera

Na Kladensku se v hasičské nádrži utopilo malé dítě

Známý lékař to řekl na rovinu: ,,Nejčastěji je člověk nemocný z lenosti a chamtivosti!“

Vyhazování cigaretových nedopalků z aut může vyjít hodně draho. Policie varuje před vysokými pokutami

Názor pokladních na zákazníky: Jsou nepříjemní, arogantní, nevychovaní a myslí si, že jim patří svět

Další články