Zemřela herečka Zdena Hadrbolcová, známá především z filmů a televizních seriálů. Dostávala role maminek, sama děti nikdy neměla!

2702
Sdílejte

Ve věku 86 let zemřela česká herečka Zdena Hadrbolcová, známá především z filmů a televizních seriálů. Herečka, která se veřejnosti nejvíce zapsala do paměti jako pekařka Růženka ze seriálu Ulice, opustila svět po boji s vážnými zdravotními problémy. Zdena Hadrbolcová se narodila 13. července 1937 v pražských Holešovicích.

Po vystudování francouzského gymnázia pokračovala ve studiu na DAMU, kde byla ve svém ročníku spolu s dalšími významnými osobnostmi českého herectví. Po absolvování DAMU začala svoji profesionální dráhu v Divadle S. K. Neumanna, dnešním Divadle Pod Palmovkou, kde působila třicet let. Později hrála i v dalších pražských divadlech, jako bylo Divadlo Komedie nebo Divadlo Na zábradlí.

Kam dál?

Marie Pilátová si za natáčení trilogie Slunce, seno vydělala tisíce. Helena Růžičková si jí a ostatních vesničanů nevšímala

Rodina legendárního závodníka Michaela Schumachera se rozhodla vydražit jeho vzácnou sbírku luxusních hodinek. Zbavili se i nejcennějšího kousku!

Vlastimil Harapes ještě stačil sepsat poslední vůli. Komu majetek odkázal?

Známá narkomanka Katka Bradáčová promluvila o své dceři: Šestnáctiletá Tereza chce být zdravotní sestřičkou

Uznávaný český lékař promluvil o stavu Roberta Fica: Nekrózy jsou špatné znamení, není schopen hojení

Další články