„V Osvětimi si turisté pořizují veselé selfie. Mějte respekt, prosí muzeum!“

1793
Sdílejte

Koncentrační tábor Osvětim je místem, které děsí mnoho lidí. Toto místo, kde došlo k snad nejhorším vraždám v dějinách lidstva a kde zemřelo rukou nacistů až 1,3 milionu vězňů, je dnes navštěvováno mnoha lidmi z celého světa. Avšak někteří z návštěvníků nedokáží respektovat tuto smutnou část historie a na místě si pořizují selfie, které následně zveřejňují na sociálních sítích.

Správa koncentračního tábora je si tohoto problému velmi dobře vědoma a na svém oficiálním Twitter účtu vyzývá turisty k respektu. „Existují lepší místa, kde se můžeš naučit udržovat stabilitu na kolejích, než místo, které symbolizuje deportaci stovek tisíc lidí na smrt,“ uvádí se v jejich vyjádření.
Tato situace vyvolává různé reakce. Někteří lidé chápou a podporují postoj správy tábora, jiní naopak považují toto upozornění za pokus regulovat jejich způsob vyjadřování respektu. Tento konflikt vyvolává otázku, jakým způsobem by se mělo zacházet s historickými místy, které jsou spojeny s tragickými událostmi a jaký druh chování je na takových místech přijatelný.

Kam dál?

Zoufalá rodina na Liberecku přišla o střechu nad hlavou a to vše kvůli elektrické čtyřkolce! Koukáte, jak vám domov hoří před očima, pláče dcera

Na Kladensku se v hasičské nádrži utopilo malé dítě

Známý lékař to řekl na rovinu: ,,Nejčastěji je člověk nemocný z lenosti a chamtivosti!“

Vyhazování cigaretových nedopalků z aut může vyjít hodně draho. Policie varuje před vysokými pokutami

Názor pokladních na zákazníky: Jsou nepříjemní, arogantní, nevychovaní a myslí si, že jim patří svět

Další články