Slyšeli jste už o nemoci ornitóza? Může mít mírné, ale i fatální následky: Kde na nás číhá?

823
Sdílejte

Ornitóza má obvykle mírný průběh, ale vyskytly se i případy s těžkým až fatálním průběhem. „Mezi nejčastější příznaky onemocnění patří horečka, zimnice, bolest hlavy, svalů, zánět horních a dolních cest dýchacích. Nemoc má inkubační dobu pět až 14 dní,“ dodalo ministerstvo.

Rizikovou skupinou jsou majitelé ptáků, zaměstnanci ptačích obchodů, lidé pracující s drůbeží a veterináři. Zranitelnější jsou také malé děti, které se pohybují v blízkosti oblastí pokrytých ptačím trusem, těhotné ženy a lidé s nedostatečnou imunitní odpovědí, u kterých může být onemocnění závažnější. „Existuje také zdravotní riziko pro alergiky, kdy vdechování vzduchu obsahujícího alergeny nebo roztoče může způsobit podráždění kůže, sliznic a očí,“ dodali odborníci.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články