Slovenského premiéra Roberta Fica čekalo na Hradě chladné přijetí. Petr Pavel nenařídil žádné pocty, volno dostaly i stráže

1310
Sdílejte

Slovenský premiér Robert Fico přijel na oficiální návštěvu Prahy, avšak jeho přivítání na Pražském hradě nebylo tak srdečné, jak bývá zvykem u jiných státních návštěv.

Prezident České republiky Petr Pavel nenařídil žádné zvláštní pocty, dokonce i stráže dostaly příležitostně volno. Vztahy mezi oběma politiky jsou vnímány jako chladnější, což se odrazilo i na ceremoniálu přijetí. Ficova kolona přisvištěla na Hrad rychle a bez velkých okolků. Zdá se, že tato situace je odrazem současné politické klimy mezi Českou republikou a Slovenskem. Přijetí bylo popsáno jako výjimečně neosobní a stručné, bez tradičních ceremonií, které jsou obvykle součástí takových návštěv. Redakce eXtra.cz, která byla u přijetí přítomna, poznamenala, že se zdálo, jako by bylo cíleně vyhýbáno jakékoli pompéznosti. Hradní mluvčí Kolář shrnul situaci slovy, že přijetí bylo vnímáno jako zdvořilostní a mělo být krátké a bez slavnostních ceremonií.

Kam dál?

Marie Pilátová si za natáčení trilogie Slunce, seno vydělala tisíce. Helena Růžičková si jí a ostatních vesničanů nevšímala

Rodina legendárního závodníka Michaela Schumachera se rozhodla vydražit jeho vzácnou sbírku luxusních hodinek. Zbavili se i nejcennějšího kousku!

Vlastimil Harapes ještě stačil sepsat poslední vůli. Komu majetek odkázal?

Známá narkomanka Katka Bradáčová promluvila o své dceři: Šestnáctiletá Tereza chce být zdravotní sestřičkou

Uznávaný český lékař promluvil o stavu Roberta Fica: Nekrózy jsou špatné znamení, není schopen hojení

Další články