Nesmrtelný recept na RETRO KRÉM do vánočního cukroví. Když se ho naučíte, dokážete připravovat mnohé varianty chutí a vůní

8767
Sdílejte

Recept na tento krém jsem naučila ještě za bývalého režimu, když jsem pracovala v cukrárně. Tento recept je velmi lahodný, jemný a zejména poctivý – z pravého másla.

Jeho největší výhodou je, že když se ho naučíte, dokážete připravovat mnohé varianty chutí a vůní.

Tento základní krém využijete na slepované pečivo, vosí hnízda, plněné čokoládové trubičky, plněné rolády nebo na slepované oříšky.

Potřebujeme:

250 g másla (v pokojové teplotě)

200 g práškového cukru

190 ml mléka

1 lžíce polohrubé mouky

1 lžíce rumu

Postup:

Mléko rozmícháme s moukou.

Kam dál?

Jak se žilo maminkám za dob socialismu: Nebyla jednoduchá doba. Nebo ano?

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Jak lidé pašovali různé zboží přes hranice za socialismu? Běžná praxe, jak si obstarat zboží, které doma nebylo dostupné nebo bylo příliš drahé

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Film „Nebe a dudy“ kde hrála roztomilá dvojčata Tonda a Vašek. Kam se poděla ?

Další články