Za psychickými problémy mohou být i levné potraviny. Nejvíce vás překvapí jedna věc

1357
Sdílejte

Hyperaktivita a problémy s koncentrací mohou být také součástí jiných poruch učení, jako je dyslexie nebo dysgrafie. Klíčem je nejen komunikace a porozumění, ale také dodržování režimu a správné stravovací návyky. Odborníci na ně doporučují vyloučit z jídelníčku nepozorných dětí barevné pokrmy, umělá dochucovadla a velké množství sladkostí.

Nezapomeňte na vitamíny
„Strava by měla být pravidelná, co nejjednodušší,“ pokračuje dětská psychiatrička. Důležitou roli hrají vitamíny, některé z nich dítě získává ze stravy, jiné je třeba doplnit. „Nejčastěji hovoříme o potřebě dodávat nenasycené mastné kyseliny. Podílejí se na prokrvení a zásobování mozku kyslíkem, dodávají tělu více živin, mají také protizánětlivé účinky. Roztržitým dětem mohou prospět doplňky výživy, které jsou kombinací hořčíku, zinku a nenasycených mastných kyselin,“ uzavírá Dr. Rosenberger. Vše se však musí dělat s mírou, jinak se na chování vašeho dítěte nic nezmění.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články