Zelenskyj bude v roce 2024 kandidovat na prezidenta: „Pokud bude válka…!“

2609
Sdílejte

Ukrajinský prezident v rozhovoru pro portugalskou veřejnoprávní televizi  uvedl, že plánuje kandidovat na prezidenta v roce 2024, i když původně zamýšlel zůstat ve funkci pouze jedno funkční období. Byla to však válka, která změnila jeho záměr. „Pokud bude válka pokračovat i v roce 2024 a pokud se budou konat volby, nikdy v životě neopustím svou zemi. Protože jsem garant Ústavy a budu ji vždy chránit,“ řekl. Jak však uvedla agentura, prezident si je vědom skutečnosti, že volby budou vyžadovat několik změn.

Jedním z prvních by byla změna zákona, protože konání voleb během válečného stavu je nesmírně obtížné. Spojenci našich východních sousedů by však zřejmě chtěli, aby se volby konaly i za těchto okolností. Americký republikánský senátor Lindsey Graham zopakoval stejný názor. Po své podpoře Zelenskyj uvedl, že kromě právní podpory bude nutná i finanční podpora, protože náklady na volby by byly odhadnuty na 135 milionů dolarů jen během mírového stavu. Ve válečném stavu bude částka ještě vyšší.

Kam dál?

Velká modřina a jizva u klíční kosti : Anička Slováčková odhalila další věc, kterou na svém těle má kvůli chemoterapiím

Vláda schválila více peněz na uprchlickou dávku pro Ukrajince. Stát přidá 3,5 miliardy

Předpověď smrti Tomáše Holého. Mrazivá věštba, ze které běhá mráz po zádech

Ve Výměně manželek nechyběla špína a hmyz. Plesnivé matrace i krkavčí matka. Diváci litují dvouletou holčičku

Kazma, opět vzbudil rozruch během svého pobytu v Karlových Varech. Policisté mu napařili pokutu, přihlížející lidé se mu vysmáli do tváře

Další články