Vášnivě zamilovaní dokážeme být sedm měsíců. Tato lež nám pomáhá přežít manželství

2642
Sdílejte

Psychologové tvrdí, že závratě z intenzivní romantické lásky netrvají déle než 18 měsíců až tři roky a většina z nás tomu věří. „Mozková aktivita mužů a žen středního věku byla téměř stejná jako u mladých milenců, kteří se milovali v průměru sedm měsíců. Po celou dobu měli divokou, neovladatelnou vášeň,“ říká psycholožka Helen Fisherová. Dlouholetý románek podle ní neexistuje, ale její fantazii může nahradit svatba.

Muži a ženy, kteří nadále tvrdí, že jejich partnerka je pro ně přitažlivá, zábavná, milá a ideální téměř ve všech směrech, zůstávají dlouhodobě šťastní. „Tento jev, známý jako „láska slepota“, jsem viděla u svého přítele. Znala jsem ho i jeho budoucí manželku, když jsme byli všichni na vysoké škole – když byli oba štíhlí, fit, energičtí a zvědaví, živý pár. Dnes jsou z obou obézní gaučové brambory,“ usmívá se Helen Fisher.

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Osudové rozhodnutí : Marcela nastoupila do autobusu smrti, ve kterém neměla být. Rodiče odhalili poslední okamžiky

Žena zneužila svého stavu po prodělané mrtvici. Před lékaři a sociálními pracovníky zveličovala své problémy tak, aby měla nárok na co největší invalidní důchod a další dávky. Jezdila na dovolené a festivaly

Pes, který se ztratil před dvěma lety se našel 1600 kilometrů daleko

Další články