O přípravě tvarohových koláčů se mluví málo. Tvarohové pečivo je však považováno za jedno z nejjemnějších a nejšťavnatějších. Faktem je, že tvaroh a kefír jsou v těstě dokonale kombinovány, což dává pečení zvláštní efekt.
Recepty na vaření tvarohových koláčů se nacházejí v mnoha kuchyních světa. Včetně toho, že v arabských zemích je takové pečivo oceňováno. Arabové dokážou rychle uvařit jemný a měkký, voňavý tvarohový koláč.
Stojí za to sdílet tajemství rychlé přípravy vynikajícího tvarohového koláče.
Ingredience na tvarohový koláč:
- Vejce – 5 ks;
- Cukr – 200 g;
- Sůl – špetka;
- Rostlinný olej – 120 ml;
- Kefír – 120 ml;
- Mouka – 280 g;
- Prášek do pečiva – lžička;
- Tvaroh – 300 g;
- Moučkový cukr – 3 polévkové lžíce
- Vaření tvarohového koláče:
Do hluboké nádoby rozbijeme 4 vejce, nalijeme cukr a sůl, šleháme mixérem, dokud nevznikne bílá tekutá hmota. Do této hmoty nalijte kefír a rostlinný olej, rozšlehejte komponenty mixérem, dokud nebudou hladké.
Do vaječné hmoty prosejeme mouku a prášek do pečiva, po částech. Stěrkou uhněteme těsto.