Okouzlující Dagmar Havlová má zdravotní problémy: prosí lidi o pomoc, protože…

4074
Sdílejte

První dáma České republiky
Do Václava Havla se zamilovala v době, kdy mu umírala první žena Olga. Dokonce se říká, že měli poměr během jejího života. A když se necelý rok po Olžině smrti vzali, Dagmar nebyla u Čechů oblíbená. V roce 1997 se za něj provdala a stala se první dámou České republiky.

Kvůli tomu musela také přerušit svou velmi úspěšnou hereckou kariéru. Jako první dáma to nebylo vždy snadné. Byla také poškozena okamžitým chováním, které lidé, stejně jako herečka, zbožňovali. Dodnes jí mnozí vyčítají, že si pískala prsty na protest během prezidentských voleb ve Sněmovně reprezentantů, když byl její manžel kritizován. Veřejnost ji vzala na milost až poté, co v letech 1996 a 1998 zachránila Václava Havla před smrtí a obětavě se o něj starala. Motivovala ho k uzdravení, udržovala ho naživu. „Byla to poslední láska jeho života. Upnul se na ni,“ potvrdil Ladislav Špaček.

Před smrtí, plánovali, jak přežijí Vánoce
Stav jejího milovaného Václava se výrazně zhoršil v únoru 2011. Po přestěhování do Hrádečku se jeho stav opět zlepšil. Změna prostředí a péče sester Boromejských mu prospěla. Večer před jeho smrtí si pár povídal dlouho do noci a plánoval, jak přežijí Vánoce. Ráno však bylo všechno jinak. Václav zemřel 18. prosince 2011. Po smrti svého manžela se Dagmar Havlová na chvíli stáhla do pozadí, ale dnes se herectví plně věnuje.

Kam dál?

Partner Lucie Bílé měl narozeniny a zpěvačka mu veřejně vyjádřila svou lásku. Bylo to jako z romantického filmu

Zakázka za všechny peníze : Armáda koupila drony. Státní podnik naúčtoval 42 milionů korun, přitom mají hodnotu v řádu stovek tisíc

Dechberoucí pohled na Lucii Borhyovou : Ukázala svou postavičku v plavkách. Fanoušci jsou jako u vytžení

Ema Smetana šokovala ve Varech : Takový ,,outfit“ tu snad ještě nebyl ! Vyrazila jen v korzetovém body a chlupatých botách

Velká modřina a jizva u klíční kosti : Anička Slováčková odhalila další věc, kterou na svém těle má kvůli chemoterapiím

Další články