1.Ve větší misce smíchejte teplé mléko a cukr. Přidejte droždí a nechte postát asi 5-10 minut, dokud nevznikne kvásek s pěnou na hladině.
2. Do druhé misky si dejte mouku, malou lžičku sody a sůl. Pomalu přidejte mléko smíchané se smetanou a kvásek. Dobře promíchejte, až se všechny ingredience spojí a vytvoří hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte více mouky.
3. Těsto nechte odpočívat pod utěrkou asi hodinu na teplém místě, než zdvojnásobí svůj objem.
4. Po vykynutí těsto přehněte rukou a rozdělte na menší kousky. Na prkénku s trochou mouky rozválejte každý kousek na hrubší plát.
5. Na pánvi zahřejte olej. Langoše opatrně položte do horkého oleje a osmahněte z obou stran, dokud nebudou zlatavé a nafouknuté. Každý langoš nechte na kuchyňské papírové utěrce okapat od přebytečného oleje.
Pokračování na další straně
6. Hotové langoše můžete podávat s tradičními přísadami jako zakysaná smetana, strouhaný sýr nebo česnek.
Langoš má své varianty také v různých koutech světa, které se liší místními složkami a tradicemi. Například v Indii najdete pokrm „bhatura“, který se podobá langošu a podává se s lahodnou cizrnovou kari omáčkou. Stejně tak v Turecku objevíte „lahmacun“, obdobu langoše se špetkou exotiky, která se podává s masem a zeleninou.