Příčiny a přírodní léčba oteklých nohou v oblasti lýtek, kotníků a chodidel

19752
Sdílejte

Pokud trpíte cukrovkou je velmi důležité si prohlížet nohy každý den a kontrolovat, zda se vám na nich nevytváří puchýře nebo vyrážky , protože poškozené nervy nemusí vždy problém signalizovat dost brzy.

Šíření a infekce nepovšimnutých puchýřů může postupovat velmi rychle, proto jejich včasné zjištění je velmi důležité.

9. Vedlejší účinky léků

Velké množství léků může jako vedlejší účinky způsobovat bolesti a otoky nohou.

Mezi nejčastější léky mající takový vliv na organismus patří hormonální léky (estrogeny), antikoncepce, testosteron, hormonální terapie, blokátory vápníku, léky na vysoký krevní tlak, steroidní léky (anabolika a kortikosteroidy), antidepresiva, běžné léky proti bolesti (ibuprof na cukrovku.

10. Lymfedém

Při lymfedemu se v končetinách shromažďuje lymfatická tekutina jako následek špatně fungujícího lymfatického systému nebo po odstranění lymfatických uzlin.

Lymfatická tekutina je bohatá na bílkoviny a za normálních okolností proudí rozsáhlou sítí lymfatických žil a kapilár, přičemž v uzlinách dochází k jejímu pročišťování od škodlivin a bakterií.

Pokračování na další straně

Pokud je průtok lymfatické tekutiny nějakým způsobem omezen, tekutina se následně začne hromadit a způsobovat v daných místech otoky doprovázené bolestmi.

Nejčastěji se s tímto typem problémů setkáváme u lidí, kteří podstoupili konvenční léčbu rakoviny ozařováním, chemoterapií nebo odstraněním lymfatických uzlin.

Diagnostika příčin

Projevy hromadění tekutin v nohou se mohou různit, ale obecně bude na postiženém místě natažena a lesklá kůže.

Pro výběr správné léčby je vždy třeba znát příčinu otoků nohou.

Někdy je laikovi obtížné odhalit příčinu samému, proto v těchto případech pro diagnózu problému je vhodné navštívit klasického lékaře , který má k dispozici adekvátní přístrojové vybavení.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články