Příčiny a přírodní léčba oteklých nohou v oblasti lýtek, kotníků a chodidel

19753
Sdílejte

Pokračování na další straně

6. Nízká hladina bílkovin v krvi
Tento problém vzniká nejčastěji v důsledku podvýživy, nesprávné výživy (například u veganů nebo vegetariánů, kteří mají špatně sestavený jídelníček), ale také v důsledku špatně fungujících ledvin nebo jater.

Proteiny pomáhají udržet v žilách sůl a vodu a proto ve zdravém prostředí tekutiny neunikají do okolních tkání.

Pokud však hladina krevního proteinu jménem albumin klesne pod určitou úroveň, začnou se tekutiny shromažďovat převážně ve tkáních chodidel, kotníků a lýtek.

7. Ledviny
Častou příčinou otoků končetin je hromadění tekutin v těle, za které jsou zodpovědné nedostatečně pracující ledviny.

Pokud se tento případ týká vás, pak se snažte zaměřit na na způsoby, jak podpořit funkci ledvin. Toto téma jsme podrobněji rozebrali v článku Časné příznaky selhávajících ledvin a jak posílit jejich činnost a regeneraci .

Pokračování na další straně

8. Infekce
Nezřídkavou příčinou otoku a bolestí v nohou bývá infekce. Riziko infekce je vyšší u lidí trpících diabetickou neuropatií.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články