Nejlepší léta mého života byla u babičky! Pamatujete si ještě, jak dobré bylo hrát si na zahradě a jíst nezralé ovoce ze stromu?

1781
Sdílejte

Vždy na naše babičky vzpomínáme a vzpomínáme na ně, právě ony nám dělaly stále chutnější cukroví a nikdo se jich nikdy nezeptal, kolik cukru do cukroví dávají.

Babičky, které nám vařily rýžový nákyp s kapkou džemu navrchu, smažily vejce a dělaly krekry, nám nabídly suchý fazolový guláš s restovanou červenou cibulkou, tvarohem a těstovinami ze zakysané smetany a mléko na spaní. K jídlu se podával domácí tvaroh a zahradní rajčata.

Babičky, které nás ráno o zimních prázdninách budily teplým čajem a chlebem s marmeládou, zatímco vařily oběd ve sparheltenu. V největších mrazech rozdělali oheň, na dvoře byla vždy obrovská kláda.

Pokračování na další straně

Babičky, které si nikdy nestěžovaly, protože už nevěděly, co vařit. Vždy připravovali chutné pokrmy, které by jim záviděli i dnešní kuchaři. Pokud se jen zřídka stalo, že už nevěděli, co vařit, vyšli na zahradu a přinesli v zástěře zelené fazolky, mrkev, cibuli, papriku a rajčata a uvařili výbornou polévku.

Kam dál?

Kladno se potýká s problémem odcizených nákupních vozíků. Supermarket zavedl speciální opatření

Po dětech uklízí školníci a kuchařky. Kvůli omezení financí ředitelům chybí na platy

Oslava maturity se proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Z nemocnice poslali Veroniku s bolestmi hlavy domů. Za pár hodin zemřela

Další články