Mimořádně smutná zpráva: ZEMŘELA Jana Šulcová (†76), hvězda S tebou mě baví svět !

79051
Sdílejte

Jana Šulcová se narodila 12. února 1947. Před kamerou se objevila například v seriálech Byl jednou jeden dům a My všichni školou povinní, výraznou úlohu dostala i v komedii S tebou mě baví svět, ve které si zahrála i její vlastní pražská vila.

Po roce 1989 se ale potýkala se zdravotními i soukromými problémy a načas o ní nebylo moc slyšet. Před sedmi lety se ale připomněla výkonem ve filmu Kobry a užovky režiséra Jana Prušinovského.

Pokračování na další straně

Pražská rodačka absolvovala DAMU a už během studií nastoupila v roce 1969 do souboru MDP, ve stejné době mohli její půvabnou tvář zaznamenat také filmoví a televizní diváci, třeba v jednom z dílů krimiseriálu Hříšní lidé města pražského. Před kamerou i v divadle se prakticky překlápí z jedné role do druhé. „Jediný čas, kdy jsem si dala pauzu, bylo, když se narodily děti…Natočila jsem spoustu filmů, ale nikdy tak, abych nezanedbávala děti,“ vzpomíná bývalá manželka Aldricha Wiznera, s nímž měla dvě dcery, let dříve dopředu.

Ďábel alkohol

„To byla moje malá smrt. Přišli lidé, kteří tam neměli co dělat. Ota Ornest přes dvacet let budoval soubor i repertoár a diváci přesně věděli, na co se chodí do ABC, do Komorního, do Komedie. Oni to všechno zničili,“ popsala trpce ještě po letech důvody svého odchodu z divadla.

Kam dál?

Herečka Shannen Dohertyová nedávno otevřeně promluvila o svém boji s rakovinou. Rakovinné buňky se u mě změnily, je to jako budíček, říká

Herec Oldřich Vlach se potýká se zdravotními problémy a zrušil veškeré své pracovní závazky, včetně odpojení telefonu

Podívejte se, co si čeští sportovci oblečou pro start olympiády : Batikovaný župan, plášť z chemie? Kolekce rozdělila internet, chválu pějí slavní

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Další články