Vážila přes 200 kilo, ale muže přitahovala jako magnet. Helena Růžičková za celý svůj život zhubla 766 kilogramů

17065
Sdílejte

„Měla sukni nad kolena,“ napsala v důtku sestra, která Helenu neuměla změnit. Rodiče ji totiž vychovávali benevolentně a dokonce jí dovolili kouřit doma, ačkoli jí bylo pouhých devět let. „Tati říkal, Helenko, přece nebudeš kouřit někde za boudou. Když máš chuť, tak jsi zapal,“ říkala s úsměvem o neřesti, která jí celý život komplikovala zdravotní stav.

Přibírat začala po porodu

Jako 15letá šla nakonec na matčin popud studovat zdravotní školu a jak po letech vzpomínala, do Labutího jezera by se stejně nikdy nehodila. „Měla jsem už tehdy pořádně stehna,“ smála se Růžičková, která chtěla vyzkoušet štěstí na herectví, kde ji ani na třetí pokus nevzali. Podle komise měla špatné hlasivky a  „šablovité“ nohy.

Problémy s váhou přitom začala mít, až když se jí narodil syn Jirka , a to i přesto, že jí lékaři tvrdili, že ze zdravotních důvodů žádné děti nikdy mít nebude.

Přibrala 100 kg

„Přibírat začala až po narození syna. Proto se lékaři domnívali, jestli to není nějaká poporodní porucha nebo dysfunkce štítné žlázy. A nikdo se nemohl dopátrat, z čeho přibírá,“prozradil pro Topstar režisér a hereččin dlouholetý přítel Zdeněk Troška, ​​který byl spolu s ostatními častým svědkem toho, jak Helena přibrala za krátkou dobu 100 kilogramů a následně je i zhubla.

„Vždy si psala, jakou dietu drží. Za život zhubla dohromady 766 kilogramů,“ uvedla Marie Formáčková, jejíž herečka tvrdila, že „vyčurala 100 kilo“ . „A byla to pravda. Najednou byla hubenější o 100 kilogramů,“ vzpomínala na momenty, kterým by uvěřil jen málokdo. Lékaři po letech zjistili, že herečka trpí vrozenou srdeční vadou, pro kterou její tělo zadržovalo množství vody.

Zalita jsem byla!

„Volali mi domů a řekla mi – H*vno, tlustá! Zalita jsem byla!“ smál se při vzpomínkách Zdeněk Troška. Pravdou však bylo i to, že se nikdy nedokázala omezit v jídle. „Byla schopna sníst vše z restauračního jídelníčku kompletně shora až dolů,“ konstatoval režisér Václav Vorlíček.

Kam dál?

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Pařmenka Bohdalová to rozjela ve Varech na festivalu : Řádila na parketu s fešným mladíkem

„Romane, skoč!“ žačka deváté třídy v obci Parchovany byla obviněna z účasti na sebevraždě svého spolužáka. Údajně ho povzbuzovala, aby skočil ze střechy školy

Tahle jízda není vaše, pane! Jaromír Jágr byl s přítelkyní vyhozen z taxi a musel čekat na další vůz

Další články