Vážila přes 200 kilo, ale muže přitahovala jako magnet. Helena Růžičková za celý svůj život zhubla 766 kilogramů

17063
Sdílejte

Mám pocit, že kdybych si sedla před zrcadlo, viděla bych, jak tloustnu, smála se oblíbená česká herečka.

Když vidíte fotografii, na které se směje, automaticky uslyšíte její smích. „Říká se, že každý je nahraditelný, ale pravda to není. Jsou lidé, které nelze nahradit. Také se říká, že člověk žije tak dlouho, než na něj druzí vzpomínají. V tom případě je Helena Růžičková zřejmě nesmrtelná, protože na ni se stále vzpomíná. I proto, že ji stále nikdo nenahradil,“ prozradila pro Seznam Marie Formáčková, novinářka a dobrá přítelkyně Heleny Růžičkové , herečky, která by dnes oslavila 87. narozeniny.

Oblíbená česká herečka byla charakteristická nejen svým hlasem a smíchem, ale také vzezřením. Ze své vyšší hmotnosti dokázala udělat přednost a postavila na ní svůj herecký typ – ai přes vysokou váhu byla v očích mužů bohyní . Mimomanželské vztahy její manžel toleroval díky dohodě, kterou spolu uzavřeli.

Poznámka od sestry představené: Měla sukni nad kolena

„Je to bojovnice,“ říkali lékaři o Heleně Růžičkové, která byla vytouženým a jediným potomkem svých rodičů. Jako dítě trpěla naprostým nechutenstvím, jen velmi těžko přibírala na váze a byla často nemocná. „Maminka se snažila, jak mohla. Kojila ji do devíti měsíců, vozila ji k lékaři na horské sluníčko,“ vzpomínala na její dětství Formáčková. Helena trpěla angínou, neštovicemi, spálou a mnohdy to s ní vypadalo vážně. Vždy se ale z nemoci dostala a nakonec zesílila.

Otec ji jako tříletou přivedl do baletní školy ao rok později za ni už rodiče podepisovali smlouvu s Národním divadlem. Obratná tanečnice žila tancem i na církevní škole, kde si na ni sestry představené pořádně posvítily. Jednoho dne totiž spolužákům předváděla půlku a valčík a když se chystala na kankán, postavila se na katedru a začala vyhazovat nohy do vzduchu.

Kam dál?

Tahle jízda není vaše, pane! Jaromír Jágr byl s přítelkyní vyhozen z taxi a musel čekat na další vůz

Předseda slovenské vlády Robert Fico bude mít po květnovém atentátu trvalé následky

Sestra zesnulé Victorie (†40) zveřejnila dojemnou vzpomínku na sociálních sítích. Řekla, co bude s dětmi…

Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová odtajnila, co znamená její tetování. Na paži má nápisy v arabštině

Uplynulo15 let od smrti Michaela Jacksona. Spolu se smutným výročím vyšlo najevo tajemství

Další články