Nejhorší obavy se potvrdily: Nález trosek je nezpochybnitelný, ponorka u Titanicu byla zničena explozí!

5747
Sdílejte

Mauger by rád poděkoval všem partnerům, kteří podpořili pobřežní stráž na této záchranné misi. „Velice si ceníme velké podpory v této velmi komplexní pátrací operaci. Jsme vděční za rychlou mobilizaci expertů na pátrání a záchranu pod vodou a děkujeme všem orgánům a personálu za jejich roli v reakci.“

Ponorné roboty by měly zůstat na mořském dně a prohledávat oblast kolem Titanicu. Mauger dodává, že pobřežní stráž stále vyšetřuje, jak a kdy se katastrofa stala.

Čas exploze je stále nejasný

Další vyšetřování nyní čeká, říká kontradmirál Mauger. Dodal, že je „brzy“ říci, kdy k implozi ponorky došlo.

Pokračování a další straně

Personál bude stažen

Kontradmirál Mauger říká, že v současnosti je na místě devět lodí, zatímco pátrání po dalších podrobnostech pokračuje. „Na místě máme zdravotnický personál, na místě máme další techniky a personál a lodě začneme stahovat z místa během následujících 24 hodin.“ Je to neuvěřitelně obtížné a nebezpečné pracovní prostředí, řekl Mauger.

Zvuky nepochádzali z ponorky

Mauger mluvil io zvukech, které byly naposledy zkoumány. Zdá se, že mezi hlukem a situací na mořském dně není žádná souvislost, říká kontradmirál.

Žádný důkaz o srážce

Momentálně vše směřuje k implozi. Neexistují žádné důkazy o tom, že by se ponorka srazila s vrakem Titanicu. Přesto se v tomto směru provádějí i vyšetřování, uvedl Mauger.

Aktualizováno 21:31  Odborníci po prohlédnutí úlomků konstatovali, že miniponorka implodovala, uvedl kontradmirál John Mauger z USCG. Imploze představuje prudké vyrovnání tlaků směrem dovnitř, jedná se o opak exploze.

Pokračování a další straně

Nehodu podle něj nemohl nikdo přežít, rodinám lidí na palubě ponorky jménem americké pobřežní stráže vyslovil upřímnou soustrast. Zároveň neuměl potvrdit, zda těla pasažérů budou schopni vytáhnout na hladinu. „Je to neuvěřitelně neúprosné prostředí,“ dodal. „Domníváme se, že našeho generálního ředitele Stocktona Rusha, (podnikatele) Shahzadu Dawooda a jeho syna Sulemana, (podnikatele) Hamisha Hardinga a (hlubinného průzkumníka) Paula-Henriho Nargeoleta jsme bohužel ztratili,“ napsala společnost OceanGate v prohlášení .

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články