Lékař vymyslel jednoduchý test, pomocí kterého zjistíte, kolik let ještě budete žít. Toto musí vyzkoušet opravdu každý!

3491
Sdílejte

Test je vyhodnocen pomocí bodovací stupnice od 1 do 10, přičemž prvních 5 bodů je za usednutí si a druhých 5 bodů je za postavení se. Vždy když použijete ruku, nebo se chytíte kolen, odečtěte si jeden bod. Půl bodu se odečte vždy, když ztratíte rovnováhu, nebo je samotný úkon tak trochu nemotorný.

Pokračování na další straně

Tento test byl vyzkoušen na více než 2000 pacientů ve věku od 51 do 80 let. Zjistilo se, že ti, kteří dosáhli méně než 8 bodů, mají dvakrát vyšší pravděpodobnost, že v příštích 6 letech utrpí úraz, na jehož základě dojde postupem času k degradaci organismu a následnému úmrtí.

U těch, kteří měli méně než tři body, je tato pravděpodobnost až pětkrát vyšší. Celkově lze říci, že vždy když získáte jeden bod, úmrtnost se sníží až o 21%. Tato studie byla provedena pouze u pacientů nad 50 let, takže výsledky nemusí být stejné i u mladších pacientů. Bez ohledu na Váš věk Vám tato zkouška poskytne zcela užitečné měřítko, které Vám sdělí více o Vašem zdraví.

Pokračování na další straně

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Osudové rozhodnutí : Marcela nastoupila do autobusu smrti, ve kterém neměla být. Rodiče odhalili poslední okamžiky

Žena zneužila svého stavu po prodělané mrtvici. Před lékaři a sociálními pracovníky zveličovala své problémy tak, aby měla nárok na co největší invalidní důchod a další dávky. Jezdila na dovolené a festivaly

Pes, který se ztratil před dvěma lety se našel 1600 kilometrů daleko

Další články